Back-up

Een goede back-up is prioriteit nummer één.

Het belang van een goede back-up

Vaak realiseren bedrijven zich niet dat de data van uw bedrijf feitelijk het bedrijf is en dat zonder deze data het bedrijf er dus niet meer is. Een goede back-up is daarom van ‘levensbelang’ voor uw onderneming.

Een foutje is snel gemaakt, een medewerker of uzelf overschrijft zomaar per ongeluk een belangrijk bestand. 

Maar er zijn talloze manieren waarop u uw data kunt verliezen, denk aan:

Soorten back-up

Een back-up kan op verschillende manieren gemaakt worden. Zo kan er een spiegelbestand (snapshot)  gemaakt worden van uw complete systeem. Deze omvat het complete systeem wat in z’n geheel hersteld kan worden. Een andere manier is een selectieve back-up van uw belangrijke bestanden.

Wij raden meestal een hybride back-up variant aan. 

  • bestanden – voor als er incidenteel een bestand teruggezet moet worden
  • spiegelbestand – voor als het complete systeem hersteld moet worden

 

Op deze manier bent u beschermd tegen gijzelsoftware, virussen, brand, per ongeluk of opzettelijk verwijderen van bestanden.

Wij helpen u graag aan de beste oplossing voor uw onderneming.

Periodieke tests uitvoeren

Wij kunnen een periodieke functionele test (disaster recovery test) voor u uitvoeren. De test van uw back-up zou niet moeten zijn op het moment dat u daadwerkelijk deze back-up nodig heeft maar ruim van te voren en structureel. 

Professionele Microsoft 365 back-up

Een professionele Microsoft 365 back-up, maakt u met onze back-up service. Dan weet u zeker dat u nooit meer een bestand of e-mail kwijtraakt. De standaard back-up opties van Microsoft 365 zijn over het algemeen onvoldoende voor ondernemingen en overheden. Per ongeluk verwijderde e-mails of bestanden zijn na 30 of 90 dagen voorgoed verwijderd, terwijl dat vaak niet de bedoeling is of zelfs verboden. Onderzoek wijst uit dat medewerkers vaak pas na 140 dagen merken dat ze een bericht kwijt zijn. Echter zijn items met de standaard Microsoft 365 instellingen na 30 dagen uit de prullenbak verwijderd en dus voorgoed onvindbaar!

Back-up

Vragen? Hulp nodig?

U mag ons altijd bellen, maar indien gewenst bellen we u. Uiteraard wanneer het u uitkomt. We zijn u graag van dienst!

Vul uw gegevens in en wij regelen de rest.

aanbevelingen

Onze diensten.

Ondersteuning, beheer, beveiliging van uw netwerk. Wij zorgen voor uw medewerkers en apparatuur. Managed Services noemen we dat.
» Lees verder...

Een onafhankelijk advies om uw plannen vorm te geven. Wij helpen u daar graag mee. Als bestaande klant of als second opinion.
» Lees verder...

Uw data veilig, toegankelijk en apparaat onafhankelijk. Wij bieden u volledige online werkplekken maar uiteraard ook Office 365.
» Lees verder...

Uw bedrijfsdata is het belangrijkste wat u heeft, althans op ICT vlak. Wij zorgen voor het beveiligen en het back-uppen van deze data.
» Lees verder...

Cyber criminaliteit is aan de orde van de dag. Virussen en gijzelsoftware zijn de grootste bedreiging. Wij bieden u de best mogelijke beveiliging.
» Lees verder...

Uw website, online toepassing, een klant portaal of een webshop? Wij zijn gespecialiseerd in het inrichten van online omgevingen.
» Lees verder...

Bellen met een vast nummer of een complete telefooncentrale in de cloud. Wij verzorgen dit traject voor u. Van de aanvraag tot het inrichten.
» Lees verder...

Een stabiel en professioneel Wi-Fi netwerk. Gescheiden gasten en maximale beveiliging. Wij adviseren en realiseren uw wensen.
» Lees verder...

Hulp op afstand

Voor hulp op afstand heeft u eerst contact met ons nodig. Bel. 030-73 70 836.

TeamViewer op de Mac?

De volgende stappen moeten nog gevolgd worden om TeamViewer werkend te maken op de Mac.​
  • Systeemvoorkeuren > (ikoon) Beveiliging en privacy > (tab) Algemeen -> Open toch
  • Systeemvoorkeuren > (ikoon) Beveiliging en privacy > (tab) Privacy > Toegankelijkheid > Slotje openen > TeamViewer toevoegen
  • Systeemvoorkeuren > (ikoon) Beveiliging en privacy > (tab) Privacy > Schermopname > Slotje openen als deze dicht is > TeamViewer toevoegen